Romantism...desuetudine...relicve ale unor lumi disparute. Nostalgii de primavara, de toamna. Oameni si idei. Frumusete si eroism. Totul pare a fi in trecut. Prezentul si viitorul sunt sumbre si gri, precum blocurile comuniste, imense cosciuge ieftine in care ne-am petrecut tineretea sau copilaria.

25 martie 2010

Pompele funebre - Afaceri cu morti

Cica Pompele funebre n-ar trebui sa plateasca impozit forfetar. De ce, mah ???
De ce ar trebui scutite de la plata impozitului forfetar ???
Nenea asta dastept de la realitatea, moderatorule cu ochelari (de cal), ai auzit matale ca afaceristii cu pompe funebre duc hoiturile la groapa gratis ??? Fac cumva munca in folosul comunitatiii ??? Plimba mortu’ cu dricu tras de cai ??? Au cumva tarife modice ???
Bre, moderatorule, daca esti jurnalist, ia cauta la Ministerul de finante niste date concrete si vezi ce cifra de afaceri si ce profit au acest tip de firme ???
Au trecut la dricuri de lux si cosciuge din lemn exotic. O inmormantare poate ajunge la sume colosale.
Stiu din sursa sigura un caz recent: intr-un oras de provincie, un mort plimbat pe cateva stradute de acasa pana la cimitirul din apropiere (cam 30 de minute) – plimbare cu un Mertan second-hand adus de afara – a costat 500 de lei.
Fa matale un calcul simplu: cam cat scoate o asemenea firma, in conditiile in care mortii s-au inmultit precum ciupercile dupa ploaie???


Bagati-va bine in cap: pompele funebre sunt AFACERI cu morti.
Mi se face sila cand va aud cum comentati voi realitatea politica! Noroc ca sunteti restrictionati la 10 minute pe zi!

Niciun comentariu: