Romantism...desuetudine...relicve ale unor lumi disparute. Nostalgii de primavara, de toamna. Oameni si idei. Frumusete si eroism. Totul pare a fi in trecut. Prezentul si viitorul sunt sumbre si gri, precum blocurile comuniste, imense cosciuge ieftine in care ne-am petrecut tineretea sau copilaria.

23 martie 2010

Politia in actiune – Media in reactiune

Jafuri, talharii, crime, violuri...se zbenguie nestingherite in jurul nostru. Foarte rar isi face aparitia o soprana grasana de evaziune fiscala, trafic de influenta sau mita la nivel inalt.




Asadar, distram vulgul cu ordinare exemple de gainari sau boschetari, in timp ce marea infractionalitate doarme nestingherita.


Analistii si factorii de decizie omit sa mentioneze ca aceasta infractionalitate este efectul disperarii, al saraciei lucii, al lacunelor educationale, dar mai ales al lipsei de fermitate si coercitie si al ignorarii legilor in principal de "greii" societatii.


Astazi, infractorii au drepturi, iar contribuabilii au obligatii. Platitorii de taxe si impozite asigura banii necesari circului pe care-l face o politie lipsita de dotare, respect si instrumente forte de lucru, impreuna cu o justitie inegala, aberanta si tergiversanta.


Media ne prezinta, concertat, un tablou generic al politistului: incapabil, corup, semianalfabet, un Garcea al anului 2010, cu obiceiuri izvorate din militia Celui mai iubit dintre pamanteni. Aceeasi media ar trebui sa explice cum ne poate proteja un politist care e ironizat de orice smecher, un politist care poate fi cumparat cu 100 E pentru ca are un salariu de mizerie sau un politist care-si face datoria, urmareste infractorul si il impusca iar apoi este anchetat de colegii si sefii sai.


Pai cine e idiotul care sa-si puna viata in pericol pentru un salar de rahat, pentru o pozitie sociala lipsita de respect din partea comunitatii, o pozitie persiflata de jurnalisti semianalfabeti sau amenintata de "jmecheri" cu pile si relatii ???


Nene Blaga, fa lobby la pretenul matale Boc si cere salarii decente pentru politie, ca altfel ne mananca infractorii gainari si mai ales "genialii" oameni de afaceri imbogatiti din afaceri cu statul sau aranjamente cu functionarii publici corupti si aroganti.


Faceti salarii de cel putin 2.000 E pentru politisti si mai schimbati din sefii aia imbatraniti in rele. Dezlantuiti dictatura ordinii si respectului fata de lege ca altfel vom vedea cum politistul e confundat cu bufonul comunitatii.


Asteptam sa vedem si politisti decorati cu prime de mii de euro pentru ca au impuscat un infractor sau au anihilat o banda de interlopi.


COMPLETARE: deseori, politia isi face treaba, dar vine agale pe ulita prafuita a sistemului Coana Justitia, indolenta si iresponsabila, care face un pish mare pe munca politiei si elibereaza, fandosita, infractorii. Motive gaseste, ca doar ea si-a creat sistemul pe baza caruia judeca (oare??)


Recomandari: MIAMI SWAT (Discovery) - Wonderful work, guys! Pride to be american!!! Shame on the politicians who encourage illegal immigration and drugs industry!


NOTA: Nu sunt politist, n-am fost si nici nu intentionez sa devin.

Niciun comentariu: